TIPS για την πρώτη φορά χρήσης του My Period. Cup
top of page
Search

TIPS για την πρώτη φορά χρήσης του My Period. Cup

Updated: Feb 3, 2023

Μόλις πήρατε το My Period. Cup σας και είστε πολύ ενθουσιασμένη αλλά ταυτόχρονα αγχωμένη για την αλλαγή; Μην ανησυχείτε, έχουμε ετοιμάσει για εσάς χρήσιμες συμβουλές για τις πρώτες φορές!




1. Διαβάστε τις οδηγίες

Είναι σημαντικό να διαβάσετε τα οδηγίες προτού χρησιμοποιήσετε το My Period. Cup για πρώτη φορά. Το My Period. Cup έρχεται με οδηγίες χρήσης, αλλά μπορείτε να τις βρείτε και στην ιστοσελίδα μας εδώ.


2. Αποστειρώστε το My Period. Cup πριν το χρησιμοποιήσετε

Είναι πολύ σημαντικό για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής να αποστειρώσετε το My Period. Cup προτού το χρησιμοποιήσετε, καθώς και μετά από κάθε κύκλο. Εάν δεν έχετε τη θήκη αποστείρωσης My Period. Cup, μπορείτε να αποστειρώσετε το κύπελλό σας σε μια κατσαρόλα με αρκετό ζεστό νερό, ώστε το My Period. Cup να μην αγγίζει τη βάση της κατσαρόλας για 5-10 λεπτά. Διαβάστε περισσότερα εδώ σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του My Period. Cup.


3. Διπλώστε το My Period. Cup σωστά

Για να τοποθετηθεί σωστά το κύπελλο, πρέπει πρώτα να το διπλώσετε. Συνιστούμε να το διπλώσετε σε σχήμα «γροθιάς» καθώς κάνει το πάνω μέρος του αρκετά μικρό και διευκολύνει την εισαγωγή.



Βρείτε μια άνετη θέση για εσάς για να εισάγετε το κύπελλο (όρθια με το ένα πόδι στην τουαλέτα ή σε καρέκλα, καθιστή στην τουαλέτα ή οκλαδών)




4. Χαλαρώστε

Είναι πολύ σημαντικό να είστε χαλαρές για να χαλαρώνουν οι μύες και να είναι ευκολότερη η διαδικασία εισαγωγής και εξαγωγής. Μην αγχώνεστε, το My Period. Cup δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να χαθεί μέσα σας ούτε να «σφηνώσει».,


5. Τοποθετήστε το My Period. Cup σωστά

Με το ένα χέρι ανοίξτε τα εξωτερικά χείλη και με το άλλο εισάγετε το κύπελλο στον κόλπο. Εισάγετε το κύπελο σε γωνία 45 μοιρών προς τη σπονδυλική στήλη. Όταν το άκρο – λαβή είναι μέσα σας, αφήστε το κύπελο να ανοίξει. Σε σχέση με το ταμπόν, πρέπει να είναι σε χαμηλότερη θέση στον κόλπο. Ελέγξετε με τα δάχτυλά σας ότι το κύπελλο δεν έχει «βαθουλώματα». Εάν έχει, σημαίνει ότι δεν έχει ανοίξει. Μπορείτε να το περιστρέψετε από τη βάση του ή να το αφαιρέσετε και να προσπαθήσετε ξανά.


6. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σερβιέτα για ασφάλεια

Τις πρώτες φορές και μέχρι να συνηθίσετε τη χρήση του My Period. Cup, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή σερβιέτα μαζί με το κύπελλό σας μέχρι να αισθανθείτε ασφάλεια και να βεβαιωθείτε ότι το βάζετε σωστά και δεν έχετε διαρροές.


7. Επιμείνετε

Τις πρώτες φορές που θα χρησιμοποιήσετε το My Period. Cup ίσως σας φανεί λίγο δύσκολο επειδή είναι μια διαδικασία νέα για εσάς. Είναι όπως τη μετάβαση από τα γυαλιά όρασης στους φακούς! Όλοι πιστεύουν ότι δεν θα τα καταφέρουν και φοβούνται αλλά στο τέλος είναι θέμα συνήθειας και είναι πολύ πιο βολικό!


8. Αφαιρέστε το σωστά

Χαλαρώστε και πάλι! Μην τραβήξετε το My Period. Cup από το άκρο-λαβή του για να το αφαιρέσετε.


Αυτό θα προκαλέσει δυσφορία αφού λειτουργεί σαν βεντούζα και έχει αντίσταση. Το άκρο-λαβή χρησιμεύει στο να σας καθοδηγήσει να βρείτε τη βάση του κυπέλλου. Χρησιμοποιήστε τον δείκτη και τον αντίχειρά σας για να φτάσετε τη βάση του κυπέλλου. Όταν φτάσετε τη βάση του κυπέλλου, πιέστε την προς τα κάτω με τον δείκτη σας για να κάνετε ένα μικρό βαθούλωμα στο κύπελλο για να πάρει αέρα μεταξύ των τοιχωμάτων του κόλπου και του κυπέλλου. Όταν κάνετε το βαθούλωμα μπορείτε τότε να τραβήξετε το My Period. Cup προς τα έξω για να βγει.


Βρείτε τις οδηγίες χρήσης βήμα προς βήμα καθώς και βίντεο εδώ.

bottom of page